lauantai 18. tammikuuta 2014

Koulutus (3/3)

Koulu
Eka koulupäivä: Muistan tän nii hyvi siks, ku miut oli laitettu C-luokalle. Tarkotus oli siis olla B-luokal ja sinne miut sit siirrettiiki heti. Olin ekan koulupäivän siis vääräl luokal ja muistan ku ne C-luokkalaiset tytöt sit sano et ne ois halunnu olla miun kavereit ja harmi ku en jää niitten luokalle, mut sit seuraavan päivän ku vaihoin B:lle, ni kukaa ei tyylii enää puhunu. Voi että. :D Pääsin kyl sit miulle sopivammalle luokalle onneks. Voin kertoo et miun elämä ei ois yhtää tällast, jos oisin jääny C-luokalle.

Ala-aste: Olin aika paljo "yks pojista" koska olin mein luokan ainut tyttö, joka oli puukässäs. Tykkäsin myös ulkoliikunnas luistella jääkiekkomailan kans, ni olin poikien mukan aluks. Täst varmaa johtu se et halusin olla poika ja käytin isoveljen paitoja. :D Miun yhen kaverin kiusaamine kuiteki alko ala-asteel ja siit syyst miutaki alettii kiusaamaa, koska puolustin sitä. Kaikki se kiusaamine oli kuiteki iha tyhmää huuteluu ja miun kohal se ei ees liittyny niiku miuhu ollekaa, ni en jaksanu välittää. En paljoo muista ala-asteest, ni en osaa sanoo oliks mikää siel kauheen vaikuttavaa miun elämää paitsi toi luokka.

Opettajat: 1-2. luokil oli just kiva naisopettaja, sellane kiltti ja avulias. 3. luokal tuli aika kauhee harppu, jol ei vissii ollu iha kaikki kunnos..! En käsitä miks sen piti tulla just mein luokan opettajaks, ku meil oli vähä sellane erikoine luokka. :'D 4-5. luokil oli sit mukava miesopettaja, se oli tosi hauska ja rento! Iha huikee! Se oli viel vähä aikaa 6. meil, mut jäi vuorotteluvapaalle ja meille tuli joku outo naine taas. Se oli vähä tiukkis. Seki kuiteki sit jostai syyst lähti (hermolomaa mein luokast? :D) ja kutosen iha loppuajoiks tuli joku mies-sijaine, joka oli iha pöpi! Muistan, ku huijattii mein nimet sille ja sit se muuteki oli nii kujal et ei niist viimesist viikoist tullu mitää. :')

Oppiaineet: Oon ain ollu huono matikas. Muistan luntanneeni kertolaskukokees. :D Äikkä oli toine mis en kauheest loistanu. Muistan, ku jäin kerra pitemmäks aikaa koululle ja äiti vissii joutu tulee sinne, ku en vaa saanu jotai tavuu sanottuu tai kirjotettuu. Vähä hölmöö. :D Siks varmaa oon huono suomenkieleski! Englannis oon ain ollu aika hyvä. :) Alotin ala-asteel myös saksan, koska isoveliki oli lukenu sitä. Siis miun vaa jostai syyst piti ottaa siit mallii kokoaja lapsena. :') Meil oli paljo musiikkii, ku mein 4-6. luokan ope oli musaope. En silti koskaa oppinu soittaa mitää enkä osaa edelleekää. Laulan vaa mielellää!

Yläaste: Yläaste tuntu elämän turhimmalt ajalt. Kaikki oli liian normaalii. Yläastees ainut tärkee oli se, ku sain kaikki miun nykysen kaveriporukan ihmiset miun elämää. Nää on tärkeimpii ihmisii miulle ja sain nii mont ihmistä kenee voin luottaa melkee kaikis asiois. Koulun puolest se oli ajanhukkaa. En oo koskaa ollu hyvä koulus, mut väitän silti et yläaste oli tosi helppo. En oo lukenu kokeisii ikin ja enpä kehu läksyjentekookaa, mut pääsin helpost läpi ja iha hyvil numeroil suurimmaks osaks. Mikää siel ei kuitekaa auttanu miut selvittää mitä haluun tehä tulevaisuues tai valmentanu muutekaa elämäs. Kiusaamine muute jatku yläasteelki. Melkee koko kaveriporukkaa kiusattii taval jos toisel. Ei kuitekaa ollu kamalan vakavaa ja useimmat meist vaa sivuutti nää huutelut jne.

Opettajat: En ees muista kaikkii opettajii enää! Lempiope oli bilsas! Iha paras. Köksän ope oli kiva, ku se luuli et mie oon kiltti ja hyvä oppilas. :') En kauheest diggaillu kielten opettajist 7. jälkee, ku olin tottunu vähä parempii ja mukavempii. Muistan myös pari iha kamalaa tapausta, joille naureskellaa vielki ku muistellaa. :D

Luokanvalvoja: Olin kuvisluokal, joten ylläri et kuvisope oli mein luokanvalvoja. Se oli sellane pikkase nynny, jos näi nyt voi sanoo. :D Se oli siis tosi lungi ja anto vaa ysejä ja kymppejä tyylii kaikille. Ei oikee koskaa ottanu kontrollii mein luokast tai mein luokan asioist, ni myö enemmä määräiltii sitä ku se meitä. :D Parempi se oli ku joku karmee nihkeilevä akka, joita siel riitti opettajina. (Ei pahalla.)

Oppiaineet: Köksä oli iha kivaa. Sain raivota siel miun ryhmäläisille (tai iha tyhjänpäiväsest) ja ope ei koskaa huomannu mitää. :'D Puu- ja metallikässä oli osittai iha kivaa, mut pelkäsin oikeest joitai asioit..! En tykänny yhtää hioo kivee sellasel isol koneel tai hitsata. :\ Se kiven käsittely oli muute kivaa ja tykkäsin kans elektroniikan juottamisest. Kyllästyin saksaa yläasteel ja matikka oli (ja on!) edellee iha karmeeta.

Lukio: Ooh, lukio.. Lukio oli miulle sosiaalisest tärkee. Tai siis miust vaa tuntu et uskalsin enemmä, olin sosiaalisempi, en välittäny muitten ihmisten mielipiteist (miuta kohtaa) enää nii paljoo, syvensin välejä omii ystävii, sain myös uusii tuttui ja jopa kavereit. Lukion kakkosel meni iha pikkase vituiks sillo ku iskä kuoli. :( Koska sen jälkee taisin alottaa lintsaamisen.. Välil vaa tuntu silt et ei vittu jaksa yhtää. :\ Ei onneks vaikuttanu numeroihi ja pääsin kurssit läpi. Aattelin kuiteki et lukios keksisin mitä haluun tehä tulevaisuues, mut enpä oikee keksiny. Lukios oli välil tosi hauskoi ja unohtumattomii hetkii, mut välil se oli aika tuskaa. Kiusaamist ei tavallaa ollu, mut kaikenlaine juoruilu alko tietyis piireis. Naurettavaa, mut en koskaa oo välittäny.

Se jatkuu muute edellee jossai mittakaavas! Eipä se miun ongelma oo, jos muil ei oo elämää ja viihyttää itteää turhanpäiväsil tarinoil. Ei se miust tee säälittävää vaa niist. :) Mie kuiteki ite tiiän mikä on totta ja mikä ei.

Opettajat: Lukios miul oli ehottomasti lempiopettaja! Filosofian lehtori! Aivan huikee jätkä. Ei tainnu olla koskaa tylsää tuntii. :) Oli myös paljo muita legendaarisii opettajii. Toki mahtu mukaa niit iha hirveit, jonka kans ei tullu millää toimee tai sit ne ei ees välittäny mitä teki. Ei kuitekaa vaikuttanu mitekää miun koulunkäyntii. Yhtä huonoo, ku enneki. :'D

Ryhmänohjaaja: Historian ja yhteiskuntaopin maikka. Iha mukava, suht rento ja tosi nätti! Mein luokka oli vähä sellane.. erikoine.... ni se ei ain meinannu handlata mein juttuja. :D Se kuiteki salaa tykkäs meist iha varmast! :')

Oppiaineet: Rakastuin filosofiaa! Enkä ois koskaa uskonu et pärjään siin. Siis enemmä ku et "pääsen vaa läpi". Sain iha hyvii numeroit ja se oli kivaa. Englanti oli kans iha jees, ku se oli tietyn opettajan hoivis tarpeeks haastavaa. Psyka ois ollu varmast miun mielee, mut en filosofian ja muitten valinnaisten takii kerenny sit niit kurssei käymää. Arvatkaas mikä oli edellee iha perseest; matikka!

YO-kirjoitukset: Ööäh.. No kirjotukset meni vähä huitasemal. En osaa ollekaa keskittyy tollasi isoihi kokeisii. Miut ei jännittäny oikeestaa yhtää ne, mut sit välil mietin et ei tää todellakaa tuu menee läpi. En nimittäi oo osannu ikin lukee kokeisii, joten..! Muistan heränneeni aamuyöl kattoo änäripelii ja erätauol valehtelin ittelleni kertaavan filosofiaa tai ruotsii, mut nukahtelin vaa tai aloin miettii mitä teen aamupalaks. :D Raahauduin sit aamul kirjotuksii väsyneen, mut heti ku ne laitto meit istuu sinne paikoille, ni olin iha innoissaa ja heitin kaikki vähäiset tietoni paperille.

Lähin melkee jokasest kokeest heti kolmen tunnin jälkee ku sai aikasintaa lähtee. Vissii äikäs ja filosofias kesti puol tuntii pitempää, ku niis piti kirjottaa nii paljo ja ranne ei kestäny! :') Uskontoo ja ruotsii tais kestää vaa pari tuntii, ni jou'uin oottelee poispääsyy.. Sit kirjotin viel enkun, mut tein parhaani, koitin viel tarkistella ja sain sen silti kauheen ajois valmiiks. Oon iha tyytyväine omii tuloksii, koska oottelin sielt kaikist A:ta, mut tuli pari parempaaki!
_______
Täs nyt oli tää viimene osa. Ois varmaa voinu keksii kiinnostavampii "kysymyksii", mut ainaki täs tuli paljo tietoo ja pitkää tekstii. Ehottakaa jatkossaki mitä vaa postauksii, ni teen ne ja saatan saaha niist laajempiiki ideoit -- kuten huomaa! :)
-Kedu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti