keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Ootko nyt joku suosittu vai hä? (Facebook)

En meinaa sen enempää Facebookkia tai sen toimivuutta kommentoija, mut sisältöö vähä pakko sanoo jotai viitaten hieman edellisee postauksee, siveyden sipuleihi ja ihmisii ylipäätää.

Monta Facebook kaveria siulla on?

Miul on 247 (toistaseks).
10 niist on miun ystäviä.
50 on kavereita.
20 on hyviä tuttuja.
20 on sukulaisii ja ystävien perhettä.
15 on internet-kavereita.
30 on riparilaisia, joiden jutut vielä kiinnostaa tai kenen kanssa tuli parhaite toimee.

Mitä ne muut yli 100 on?
Ihmisiä, joita haluun stalkata eli siis kenen jutut kiinnostaa.
Vanhoja koulukavereita, isoskoulutuskavereita, melkein sukulaisia, tuttuja joistai tapahtumista tai matkoilta, muutama kenee haluaisin tutustuu ja pari ketä ei vaa kehtaa poistaa.

Oikeesti ärsyttävät ihmiset tai sellaset ketä en tunne, oon jo poistanu vuosia sitte.

Joskus yläasteel oli se vaihe, ku piti keräillä FB kavereita. Kaikki 400 ihmistä ketä näit koulun käytäväl oli pakko lisätä Faceen. Tuttujen tutut ja ihmiset, kenen nimen olit kuullu mainittavan enemmä ku kaks kertaa. Näyttelijöitä, muusikkoja, jääkiekkoilijoita, naapureita ja jopa opettajia lisäiltii. ~700..

Mitä?! Miks!?
Se oli siistii, jos oli enemmä kavereita ku jollai toisella!

Ei oikeesti tarvii esittää mitää suosittuu Face-kavereitten määrällä..

Nyt ku siit on kasvanu yli, ni miust on "siistii" mitä vähemmä jollai on FB kavereita. Välil oikeest stalkkaan miun ystävien kaverilistoja ja mietin niille äänee et onksne oikeest ton kans kavereita. Koitan saaha neki siis vähä miettimää et ketä pitää siel listoillaa.

Et sie oikeest tunne 1500 ihmistä sillee et oot jutellu niittenkaa vähintää enemmä ku viis kertaa ja suunnillee tunnet millane luonne jollai ihmisel on.
Siis muute ku mitä sielt Feisbuukist nyt saa selville, kamoon!

Miun Facebook-kavereina pysyy sellaset ihmiset, kenen juttuja haluun lukee, seurailla niitten kuulumisii, nähä uusii kuvii jne. En piä sellasii kavereina ketä en suostuis tapaamaa kasvotusten, jos ne pyytäis.

Perinteinä on pysyny Ystävänpäivänä kaverilistan tsekkaamine ja sieltä sit "turhien" poistamine. Teen tätä myös joskus joulun aikaa tai muina pyhinä. :D

Mut siis jos nyt kuvitellaa ihmine, kenet oon poistanu. Ei piä ottaa sitä henkilökohtasest, jos huomaa poistuneensa kavereista. Ei se automaattisesti tarkota et miul ois jotai sitä henkilöö vastaa tai muuta sellast. Se vaa tarkottaa etten välttämät haluu lukee sen juttuja tai haluu et se lukee miun juttuja.

Periaatteena on kuiteki toiminu se, et jos joku kenet oon poistanu huomaa sen, ni miust on iha sama pyytääkse uuestaa kaveriks vai ei, kunha ei kiskois hernettä nenää sosiaalisen median takii. Jos tää henkilö pyytää takas, ni luultavasti hyväksyn, koska sit se vaa tarkottaa sitä et se haluu oikeest seurailla miun juttuja. Miks estäisin sen ellei kysees oo oikeest joku inhokki-ihmine (joita muute ei montaa täs maailmas oo)?

Ite en usein lähettele kaveripyyntöjä ellei tuu sellast ihmist etee kenee nimenomaa varmast haluun tutustuu enemmäki eli sit on se mahollisuus et laittaa Faces viestii tai muute vaa lukee sen päivityksii. Mielummi joskus ootan et jos se toine ihmine haluis vaik lisätä miut ekana. :')

Myönnän siis; oon sortunu joskus laittamaa muutamalle jääkiekkopelaajalle kaveripyyntöö, mut enää en kyllä uskaltais vaik kui tekis mieli! :D Iha pari pelaajaa on edellee listoil, koska ne on joko puoltuttuja tai sit sellasii koko Suomen kavereita ketkä ei välitä ketä niitten kavereis on.

En oo tietääkseni laittanu pyyntöö vaa ku yhelle junnupelaajalle (pari vuotta taaksepäi muistaakseni).. Se ei hyväksyny! :D Johtu siit et halusin tutustuu tähä henkilöö, mut koska sitä ei kiinnostanu ni en tuputtanu. :'D Enpä kyllä niillekkää uskaltais pyyntöjä heitellä nykyää vaik oiski sellane jonka juttui haluis seurata.

(Karkasin muute hieman aiheesta taas!)

Pointtina: mieti nyt, just sie, tarviitko nii montaa Facebook-kaveria? Tunnetko ne kaikki? Kiinnostaako muka kaikkien jutut?

Siis eihä siin, nykyää monet ei ees käytä Feisbuukkii paljoo, joten periaattees iha sama ketä siel listoil on, mut jos vaik onkii aktiivisempi käyttäjä, ni haluutko et kaikki ne näkee siun juttuja?

Voisin perehtyy Facebookin ärsyttävii käyttäjii täs, mut miulle on iha sama mihi joku käyttää Feisbuukkiaa. Jos joku haluu pitää sitä ruokablogina, kirjottaa vessakäynneistää, valittaa lapsistaa, tehä siirappisii parisuhdepäivityksii, vaihtaa profiilikuvaa 10 sekuntin välein tai kirjottaa kerra vuodes passiivis-aggressiivisen päivityksen, ni siitä vaa. Kaikki kuiteki ite valitsee kenen juttuja kattelee.

Mie päivitän lähinnä jääkiekkojuttuja ja joskus kavereittenkaa mestoilta, sekä kuvia vähä kaikest välil.
Jos nyt joku on tullu siihe tuloksee et haluu iskee kaveripyynnöllä, ni olkaa hyvä, tulkaa tutustuu! Jos joku on taas sitä mieltä et haluu poistaa miut FB-kavereista, ni antaa mennä. En tuputa juttujani väkisi! :')

-Kedu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti