keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Perhe- ja sukupostaus (1/3)

Pyyettii postausta perheestä/lähisuvusta, mut mie aattelin nyt tehä tällee pitemmän kaavan mukaa! Eli täst tulee nyt tavallaa kolmeosane. :) Suurin osa on miun omien muistojen mukaa eli ei kannata luottaa iiiiha kaikkee.. Kysyin äitilt muutamii juttui ja senki muistikuvat on kuullemma nii heikkoja et luultavast kaikki jutut näis postauksis on "vähä sinne päi". :D Tulee varmaa paljo uutta. Toivottavast tykkäätte!


Koko nimi: Tiia Annika Kettunen
Tykkäätkö nimestäsi: Iha ookoo. :D Rakastan sukunimee!
Nimen tausta: "Tiia siksi kun se oli niin kiva nimi ja Annika on ollu mun idolin Peppi Pitkätossun paras kaveri" t. Äiti
Äitin haluama nimi: Annika
Isän haluama nimi: Tiia
Vaihtoehtoinen nimi: Julia, mut ilmeisest toiset sukulaiset sai tyttölapsen ekan ja nimes sen Juliaks.
Isoveljen antama lempinimi: Lilli

Missä synnyin: Lappeenrannas
Missä olen asunut: Ekaks Hovinpellol, suunnillee ku olin kolme ni muutettii Karhuvuoree vuodeks, sit äiti ja iskä halus ostaa oman ja ison talon eli sit asuttii vanhas Hakalis.

Millainen lapsuudenkoti: En laske noit ekoi miun lapsuuden kodeiks, koska en muista niist yhtää mitää. Hakalis siis oli (miun mielest iso) omakotitalo, jossa oli myös autotalli, varasto, etu- ja takapiha. Oon asunu siel nii mont vuotta et en viel tänä päivänäkää ymmärrä, jos ihmiset haukkuu sitä taloo. Se oli hyväl sijainnil miust vaik keskusta toki oli kaukana.

Kaikki muut talot sil kadul on niiku suunnillee kadunvarrella, mut mein taloo oli pitempi pihatie ja se oli sillee ovelasti keskellä muita taloja. Sai tavallaa omaa rauhaa, ku isojen pihojen takii naapuritkaa ei liiemmi kyyläilly eikä autot häirinny, ku ei koko taloo näkyny mihikää kadulle. Tän takii kyl kaikki ei osannu meille, ku talonnumero näky vast pihatien pääs autotallin seinäs.

Meil oli aluks isoveljen kans sama huone, mis nukuttii kerrossängys ja sit toine huone mikä oli "leikkihuone". Mie kuullemma nukkumaa mennes tarkistin et onks miun veli varmast siin yläsängys enneku kävin nukkumaa. :D Jossai vaihees saatii omat huoneet. Vanhemmat remppas ja muutti entisee leikkihuoneesee, ku miun veli sai niitten entisen huoneen. Mie jäin siihe samaa huoneesee, koska siel oli enemmä kaappitilaa. Ei pojat tartte nii isoo vaatekaappii! Eipä myö koskaa sit vaihettu tätä järjestelyy mitekää. Oon kyl sitä mieltä et ei ois tarvinnukkaa, ku tykkäsin miun huoneest. :)

Milloin muutin pois kotoa ja miksi: Muutin pois syyskuun (2013) lopul, posti lähti tulee 1.10. tähä osotteesee. Muutin, koska mein talo on myynnis, siihe otettii vuokralaiset, isoveli muutti opiskelijakämppää ja äiti Pohjanmaalle.

Miten vanhemmat tapasivat: "No oltiin tavattu ala-cityllä ja sit hengailtii kaupingilla ja mä menin sit yöks sinne, mut koska nukuin säädyllisesti vaatteet päällä niin mun hame oli hävyttömän rypyssä ja siks lainasin Kippari Kalle kuvioituja shortseja kun kävelin aamulla siihen muutaman sadan metrin päähän äitilleni, jossa sillo väliaikaisesti asuin ja siel sanottii, et et kai oo noissa kalsareissa ja paljettipaidassa julkisesti kävelly :D" t. Äiti
Eli niitten shortsien takii heijän "oli pakko" soitella ja tavata, et äiti voi palauttaa ne.. Ja siitä se sitte lähti. ;)

Äiti
Luonne: Temperamenttine, mut ei läheskää kuitekaa nii ailahteleva ku esim. mie ite, vittumaine ja ovela silloku haluu olla, huumorintajune, mut ei uppoo kaikkii, koska käyttää paljo mustaa huumorii ja sarkasmii.
Ulkonäkö: Tummat hiukset hopealangoilla (nyt tulee turpaa ;D), siniset silmät, käytti monta vuotta ruskeit piilareit usein ja ehkä edellee(?), sopivan kokone et pystyy pitää kii eikä lähe tuulen mukana, kaunis!
Nuoruus: Onpa vaikee.. Ööm, mitä nyt oon kuullu ja käsittäny, ni aika mutkikas, mut ei vissii kuitekaa liian ongelmalline nuoruus. (Miun mielest) vaikeet perhekuviot, ni ymmärrettävää et on joutunu esim. asustelemaa siel tääl.
Työ: Hotelli- ja ravintola-alan koulutus(?), ollu töis laival, erilaisis ravitsemusliikkeis ja hotellis. Varmast monessaki paikkaa, mitä en ees tiiä/muista/osaa nimetä. Täl hetkel ettimäs uutta työpaikkaa.
Nykyään: Nään harvemmi, asuu Pohjanmaal kihlattunsa kans. Chattaillaa viikoittai, luetaa FB kuulumisii ja äiti lukee kaikkii miun muitaki sosiaalisii medioit. Joskus tekstaa/soittaa aivan väärää kellonaikaa!

Iskä
Luonne: Rauhalline, ei suuttunu miulle tai veljelle melkee koskaa, teki helpost kompromissei ja anto miulle luvan melkee kaikkee, jos pyysin. :D Hauska, lahjakas ja kätevä.
Ulkonäkö: Kalju nii kauas ku miun muisti pelaa, siniset silmät, kiva hymy, komee. :)
Nuoruus: Öääh, vissii melko tasane ja "helppo" nuoruus(?), mitä nyt tulee mielee: oli oma bändi, teki InterRail-matkan, tapas äitin melko nuorena.
Työ: Öö, mitä nyt muistan, ni iskä ajo trukkii ainaki töis. :D Siis se oli vissii joku rahtipalvelu(?). Mut sai töitä tullista sit myöhemmi ja oli tullimiehenä, siel myöhemmi oli käymäs erikoiskoulutust, mut ei kerenny sellases työskentelee.. :\
Nykyään: Kuoli 2011. :(

Isoveli
Luonne: Hiljane, rauhalline, kohtelias, huolehtiva, fiksu, taitava,..
Ulkonäkö: Nykyää lyhyet vaaleet hiukset, sil oli pitkää pitemmät hiukset ja yhes vaihees värjäs pari kertaa tummemmaks. Siniset silmät, hyvät piirteet, komee nuori mies.
Nuoruus: Ehkä enemmä lapsuus nyt, mut tapeltii ain hirveest fyysisest, mut oltii silti tosi hyvis väleis kokoaja ja ei mitekää pitkävihasii. Kuiteki ikäero ja sukupuoliero, ni jossai vaihees välit viileni.. Oli kiltti lapsi ja kavereit näki lähinnä vaa koulus, vähä ujo, ei valittanu hirveest mistää ja totteli usein -- eli iha eri ku mie. :D
Työ: Tekee pelejä.
Nykyään: Asuu monen kilsan pääs, antaa mein kissoille kodin, opiskelee yliopistos. Harvemmi jutellaa eikä vietetä aikaa. Nään kyl kuukausittai.

Mummo: Mukava, kiltti, antelias ja kohtelias. Ollaa ain oltu läheisis väleis iskän puolen isovanhempii. Nuori ja eloisa verrattuna muitten kavereitten mummoihi. Tykkää neuloo, maalata ja pelata yksinkertasii pelei tietokoneel. :D Tekee mehuja, hilloja ja leipoo hyvi. Nään kuukausittai, ku lainaan mummon autoo usein!
Ukki: Vitsikäs, nuorekas ja myös eloisa verrattuna monen muun. Käy tanssimassa lavoilla, nykyää tykkää perehtyy uutee teknologiaa (muun muassa Nokia Lumia, tabletti ja hierontatuoli). :D Nään yhtä usein ku mummoo, koska he on edellee yhessä. :)
Setä: Eli iskän pikkuveli. Mielenkiintone henkilö. Hauska, soittaa rumpuja, hyvin miun tyyline ihmine ja vähä epämääräne. :D On ollu ongelmii elämäs, mut on kyl mukava ja yks lemppari sukulaisist.

Vaari: Iha ookoo väleis ollu pienest pitäen, mut verrattuna toisii isovanhempii ei muista synttäreinä tai jouluna enää eikä muutekaa piä yhteyttä ellei äitin kautta tavata. Kova höpöttämää kaikest eikä saa koskaa suun vuoroo silt. :D Nuorekas, urheilulline, pihi ja piilovittuileva. Omistaa outoja tapoja.
Toinen mummo: Sama juttu, ei muista juhlapäivinä tai ota ite yhteyttä. Ei olla oltu nii läheisis väleis koskaa, ni tavallaa sit liian myöhäst koittaa olla missää hyvis väleis. Tullaa kyl helpost toimee, on kans vähä hassu höpöttäjä ja iha mukava. Tosi harvoin nähää nykyää.

Muut sukulaiset: En tiiä mitä tähä pitäis kirjottaa, mut ainaki äitin puolelt on eno- ja tätipuolia useempi. Iskän puolelt ei oo muitaku setä. Äiti ja iskä oli molemmat vanhimpii lapsii. Äitin puolelt mummol on miesystävä, joka on mukava, ja sit on vaarin entine naisystävä (eli oli ns. äitipuoli mein äitille), mut siit en sanokkaa mitää. :) Ei kuitekaa olla oltu nii kamalast tekemisis äitin puolen suvun kans, et enemmi kyl sit iskän puolee tutustunu. Iha kivoja pääasias kaikki. Kuiteki oma perhe ja iskän puolen isovanhemmat on ollu ain tärkeimmät.

Ulkomaalaiset sukulaiset: Hmm.. Saksas on sukuu (äitin serkku, sen vanhemmat ja mein pikkuserkut) ja ainaki setä on ollu Jenkeissä. Myös Brasilias(?) asuu sukulaisii.

Suvun musta lammas: Aika varmast mie! Miun setä kyl melkee jakaa sijan. :D
Suvun hauskin: En kyl tiiä! Monet heittää sellast settii et huh. :D Sanotaa vaik äiti.
Kuka sukuun nainut on mukavin: Hömm.. No yhen enon kihlattu on iha tosi kiva, mut ne ei oo viel naimisis. Sanoisin varmaa toisen enon vaimo, ku se on kiltti ja tosi kaunis.
Kenen sukulaisen kanssa haluaisit joutua autiolle saarelle: En kenenkää.. :D Äitinkaa tapettais toisemme siel ku tultais hulluiks, veljen kans ei selvittäis muute vaa, mut loput varmaa sit uhrais miut ja söis miut.
Kuka suvusta on potentiaalisin tuleva julkkis: Mius on kyl potentiaalii tähä! ;) No eei, mut varmaa miun veli jossai suositun pelin tai peliyhtiön muodos!
Nuorin sukulainen: Joulukuus tais syntyy serkku miulle viimeeks.
Seuraavaksi kuopattava sukulainen: Kauhee. :D Mut isovaari luultavasti.. Ei sitä kyl koskaa tiiä..
-Kedu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti