tiistai 28. tammikuuta 2014

Siveyden sipuli?!!??

Lähiaikoin on ollu paljo aiheena se, ku jotku ihmiset on ku siveyden sipuleita (netissä).

Koska tykkään tunkee lusikkani joka soppaa, ragettaa kaikesta ja jakaa mielipiteeni vaik kukaa ei sitä ois kysyny -- ni siks päätin tähäki asiaa sanoo sanottavani.

(Miun mielipide enkä viittaa keneekää henkilökohtasesti!)

Kaikki on varmaa joskus nähny jonku YouTube -vloggaajan videon. Jotkut tykkää kattoo ja seurata niitä aktiivisesti ja jotku taas ei oo ollekaa kiinnostuneita kattomaa ku toiset ihmiset höpöttää kameralle.

Miks ei? Se on tylsää, ei oo aikaa, toisten mielipiteet ei kiinnosta, toisten elämä ei kiinnosta, en tunne henkilöä, henkilöstä ei saa oikeaa kuvaa videoitten välityksellä, henkilö vaikuttaa tekopyhältä,..

Niinpä. Epäaidot, julkisuutta tavottelevat, siveyden sipuli -vloggaajat on pilannu joiltai YouTube (vlogi)videokokemukset kokonaa. Ei kukaa haluu kattoo sellast ihmist, joka ei sano juuta eikä jaata johoki mielipidekysymyksee, esittää kilttiä ja välittäväistä, ei "sekoile"; juo, biletä, tee tyhmiä ratkasuja tai virheitä,..

Ihmiset haluu nähä aidon ihmisen. Oli se sit ruudun toisel puolel tai iha oikees elämäs. Sanoo asiat niiku ne on, puhuu omista jutuista, puhuu mikä itteää kiinnostaa, jakaa omia asioita nii pitkälle ku tuntuu hyvältä, kertoo mitä mieltä on mistäki, kuvaa illanviettoo ystävien kans viinipullollisen jälkee tai tekee videon darrassa, jos siltä tuntuu.

(Henk.koht. tykkään kattoo vlogivideoit ja joskus oon halunnu sellast kokeillakki.)

Sama on iha tavallisil bloggaajil. Kivempi on lukee ite ihmisestä, sen tekemisistä ja mielipiteistä, sekä kattoo kuvii vaik kotibileistä tai harrastuksista -- ku yleistetyistä aiheista, asioitten "sinne päin" kertomisesta, tarkkaa rajatuista kuvista tai pelkästää netistä otetuista siveellisistä kuvista.

Tottakai jokasel on oma tyylinsä vlogata tai blogata, mut sen pitäis olla rehellistä. Jos tuntuu silt et haluu kirjottaa vittupaskahelvettii nettii, ni kirjottaa sitte! Jos tuntuu et itelle sopii paremmi "voi vitsit" ja #kakkapää, ni se on ookoo myös. Mut ei saa pidätellä sitä oikeeta tunnetta siitä et mikä tuntuu hyvältä itelle. Kirjottaa vaa vähä niiku puhuis kaverille tai iha mite ite ajattelee eikä mieti mitä mieltä kaikki muut on, jotka mahollisesti sen tekstin näkee.

Ei oo mitää järkee esittää siveyden sipulia tai mitää muutakaa netissä, koska henkilökohtasen kokemuksen mukaa netistäki voi saaha kavereita ja jos niille sit puhuu tai niitä näkee, ni kyl ne saa tietää millane oikeesti oot.

Muutenki, en mie ainakaa oo tänne tullu kirjottelee siks et voisin näytellä jotai muuta ku oon. En oo tullu tänne esittää, jotta saisin paljo lukijoita ja sen avulla jotai suosioo tai kehuja, mitä lie. En todellakaa.

Kirjotan blogii just ja vaan itteeni varte. Tää on miulle paikka, joho voin kirjottaa mitä huvittaa, jos huvittaa, kertoo kuulumisii, joita toivottavast on joskus kiva katella jälkeepäi, jakaa kuvia, mahollisest vaikuttaa mielipiteillä ja tehä tätä omien sääntöjen mukaa.

Ois kyl mukavaa, jos esim. tätä kautta tutustuis uusii ihmisii tai että vanhatki tutut sais tietää viel enemmä miusta. Kirjotan kuiteki tänne pääasias perus arkee turhia salailematta, et toki ihmiset jotka tietää miut saa ehkä vähä enemmä irti täst, koska tietää ympäristöt ja ehkä piirit missä liikun ja mitä teen. On kyl kiva, jos joku silti jaksaa seurailla vaik ei ain iha tajuukkaa kaikkee. Tosin silloki voi ain kysyy!

(Terveisii äitille ja niille kavereille, ketkä tiiän lukevan tätä blogii oikeesta kiinnostuksesta.♥)
(Terveisii myös niille, jotka käy tsekkailee tätä salaa syystä jos toisesta. Oon oikeesti iha kiva!)

Miun vinkkinä on siis (niiku aina, myös tosielämässä): olkaa omia ittejänne!
Eihä siin mitää, jos joku onki oikeest kunnon siveyden sipuli, mut kaikille -- iha jokaiselle, tulee joskus hetkiä ku järki meinaa lähtee, vihastuttaa, on surulline, ei tiiä mitä pitäis tehä, ihastuttaa, tekee mieli hassutella tai jotai vastaavaa; tehkää sillo just niiku huvittaa!

Kirjottakaa blogii asiasta, joka raivostuttaa, huutakaa kameran eessä, ku ootte eksyksissä päänne sisällä, itkekää kaverille tai perheelle vaik tuntuiski et surun aihe on joku pien ja hölmö, päivittäkää Facebookkii tunnekuohuissanne ihastuksesta vaik myöhemmi poistaisitteki sen ja nauraisitte asialle!

Eihä tällasist blogeist tai vlogeistkaa saa kaikkee tietää ja vaik yrittäiski olla avoin, ni jotku asiat saattaa silti antaa vähä väärää kuvaa ihmisest. Kaikella on kuitenki rajansa. Sitä varte on yleensä mahollisuus kommentoija tai kysyy, jos silt tuntuu. Ihmiset saa myös valita iha ite kenen juttuja ne lukee ja kenee mahollisest haluu tutustuu sitä kautta.

Täst päässääki seuraavaa aiheesee: Facebook.
Eli jatkoa valitukselle seuraa. Palaillaa huomen!
-Kedu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti