torstai 13. helmikuuta 2014

"Ei se määränpää vaan se matka."

LAHTI. Voi että. Iha sama mitä sinne menee tekee -- siel on melkee ain hauskaa. Oon käyny tuhatsatamiljoonaa kertaa Lahes ja vaan KERRAN oon tullu surullisena/vittuuntuneena kotii. Pelireissuillaki ollaa vissii ain hävitty (....jep) ni silti oon tullu hyvil mielin kotii. :)

Mie muuteki tykkään matkailla nii hirveesti, oli se sit esim. tunnin ajomatkan päähä toisee kaupunkii, vähä pitemmälle kuten länsirannikolle, Lappii asti taikka Kanarialle, ni luultavasti tuun ilosena pois. En tiiä onksiin matkailus se meno-/tulomatka kivoin vai kotiinpaluu. :D Toki tykkään esim. just Lahesta kaupunkina ja Porista, sekä Kouvolassaki on iha kivaa käyä. Kaikkialla en viihykkää sit sillee samal taval, mut silti se ite matka on yleensä joteki paras osuus. Poikkeuksena tietysti jos menee kiekkoo kattomaa, ni se matsi on kyl kohokohta vaik mite kävis.. ;)

Käytii siis Lahes Rutskin kans. Mie taas enne matkaa onnistuin avaamaa miun käes olevan haavan, ni piti laittaa tollane PIEN laastari siihe.... Molemmat oli koko matkan vähä liian väsyneit, jutut oli just sitä luokkaa et huh huh! :D Sai vähä naurettuu, avauduttuu ja analysoituu taas.

Lähettii hirmu ajoissa Lappeenrannast (lähinnä koska molemmil oli tylsää) ja vaik mie koitin ajaa rauhallisesti (haha, mie ja rauhalline samas lausees..) ni oltii silti iiiiha liian ajois peril. Sotkettii vähä Lahen liikennettä miun Suomen surkein kuski -taidoilla ja saatii jopa yks auto tööttäämää meille.. :D No siis kyl iha sääntöjen mukaa ajettii jne. mut miul menee ain ratis vähä huuruu sellasis kaupungeis mis en osaa yhtää ajaa ja kukaa ei oo neuvomas, ni tungin vähä ahtaasee paikkaa ja takana oleva ei siit tykänny.. :D

Eksyttii johoki päi keskustaa sit ja mie bongasin Citymarketin, ni päätin et mennää nyt sinne. Käytiiki sit ostaa tarpeellisii juttui sielt ja kuskille pähkinäsuklaa-patukka lounaaks! Ostin siis vihdooiin tollasen meikkivoidesudin (synteettistä karvaa - ei eläintä miun naamaa kiitos), sekä hiuslakkaa ja dödön, jotka taas iha lopus. Näin myös alennushyllyn ja ostin söpöö keltast kynslakkaa, sekä hauskan huulikiilteen, joka on just sopivan kokone (eli pien) johoki mukaa ja sopivan värine (eli aika neutraali) mihi vaa. Myös kuivashampoo läks mukaa. Käytii viel tankkaa siin ja sit lähettii eksyy hallille päi.

Hallin pihal oli kiva tajuta et kello on edellee iha liian vähä ja ovet aukee luultavast vast tunnin pääst..! No, siinä sitte autossa huuruttii, pelailtii kännykäl ja naurettii iha väsyneille jutuille.. :D Jotai vaille kuus mentii seisoo hallin ovien etee, jos ne vaik ois päästäny ajois sisää, mut päästi vast sitte tasan jälkee. Saatii kivan näköset liput ja iha edullisetki oli. Tykkäsin myös niist lipunmyyjäpojista!

-- Joo, kuulostaa nyt vähä tällaselt, mut siis oikeesti, ku ne näytti miust vähä sellasilt joteki "jonneilta" vai mikskä sellasii sanotaa. :D Tai siis niiku ihaku ne ois tyylii ollu jotai entisii (junnu)pelaajii tms. et ois voinu kattoo kieroo miun SaiPa-huivii tai muutevaa outoja likkoja, mut ne oli tosi mukavii ja hoiti asiakaspalvelutyönsä oivallisesti. Samoin ne järkkärit siinä, jotka oli vähä vanhempaa sukupolvee. Tosi mukavia kaikki joteki. :D

Ehkä miul vaa on se vertauskohde et Lahtee mennes on ain tylyn näkösii järkkäreit, poliisisaattueet vieres, laukun- sekä ruumiintarkastukset ja takaovest sisää ihmisten kyylätessä naljaillen.. :D Nyt taas eksyilee tää teksti vähä, mut kyl mie joskus pääsen pointtii!

Tsiigailtii hallii siin, ku meil oli aikaa, otettii kuvii ja kateltii hienoja tarroja, joita oli jostai ilmestyny sinne tänne. ;) Oli kuiteki jännää olla nii ajois pelis, koska kuultii joittenki Pelsujen huoltajien hyvii juttui, nähtii mein koutsi suorittamas pre-game -rutiinii ([??] ei faktaa, voi olla et se vaa istuskeli ja kuunteli musaa normaalist) ja omien junnujen yks huoltaja moikkas meille kohteliaisuudesta. :') Mielenkiintosta myös nähä kui paljo ihmisii käy kattoo toisten junnujen matsei. Oli muute vähemmä porukkaa, mitä meil yleensä. Toki keskiviikko peli, ku meil on ollu nyt monet viikonloppuna.

Kuten jo selvis, syy miks lähettii Lahtee oli Pelicans A - SaiPa A. Miun teki kauheest mieli ottaa kuvii enkä jaksanu oottaa ens viikkoo -- ja oon aina halunnu nähä junnut vieraissa! Kannatti kyl lähtee! Ne keltaset pelipaijat oli niiiin ihanan näköset! <3 Ja Stepan Jenik. :)

Peli näytti sujuvan hyvi aluks ja vaik (miun mielest) oli mielenkiintoset kokoonpanot, ni ei kyl ykskää ketju ollu mitekää kujalla. Eihä siel nyt nii kauheest ollu mitää uutta, mut joskus pienetki muutokset voi tehä huomattavaa eroo -- joko positiivisesti tai negatiivisest. Ekalle erätauolle lähettiiki 2-1 lukemist ja suht tasasta oli.

Peli jatku iha pirteenä, mut vissii puolustus suli, ku yhtäkkii tilanne 6-2 kakkos erän jälkee. Myö vähä menetettii toivoo jo siin, ku oltii läpäl heitetty enne pelii et päättyy mein tuuril 10-jotain Pelsuille. Mein junnut päätti kuiteki todistaa toisin ja iski siin kolmannes eräs tasoihi! Mie taisin kiljuu, nauraa ja punastuu siin hetkeks.. :D Aikalisääki joutu Pelsut ottaa ja vaihtaa maalivahtii siin 6-5 tilantees, ku oli imuri vähä käynnistyny.

Pelicans kuiteki iski tilanteen 7-6 ja siin vaihees heitettii et ois nyt ees huviksee jatkoajalle menty. Kiskottii mein maalivahti pois maalilt ja 20 sekkaa enneku erä loppu, ni tasotettii 7-7! Rahalle vastinetta, tosiaanki. Kuumotti koko jatkoajan, ku oltii alivoimalki vähä aikaa, mut rankkareilleha se meni.

-- Rankkarit on aina rankkarit. Ei voi tietää, ku ei voi ennustaa. Meil oli miust parempii yrityksii, mut Pelicans sai sen kiekon sit kerra livautettuu sisää ja se riitti. Meil oli kuiteki hieno, hieno nousu ja saatii yks piste. :) Ei kyl harmita yhtää, sen verra kiva peli oli kokonaisuuessaa. Jätkil myös hauskat jutut vaihtoaitios.. :D

Hienoo muute, ku Pelsut sai tuon tuostaki jäähyi ja myö pelattii nii puhtaast et yks polone sattu tulee. Kotona mein pojat tuppaa ottaa niit turhii jäähyi vähä liikaki, ainaki mitä miun silmää on sattunu kauen aikan. Yks ainut juttu mikä jäi harmittamaa oli jäähy, jota ei vihelletty -- Pelicanssille seki kyllä. Maalivahille ois nimittäi pitäny laittaa pari minsaa. Mie oon nyt sen verra tyhmä et en oo varma oisko se estämisest laitettu? (Vai pelin viivyttämisest?) Jos siis ois tajunnu viheltää..!

Saa kertoo miulle oisko se estämine, jos tietää! Elikkäs maalivahti peitti kiekon maalin takana. Miun käsittääksee nii ei saa tehä ellei joku osa sitä mokee kosketa maalialuetta. (Kuvamateriaali todistaa et ei ollu lähelläkää maalialuetta, ku peitteli..) Joten tuomarivirhe tässä taas. Miust tuntuu et mein luukkuvahil oli just tätä asiaa, ku meni erän jälkee jututtaa seeproja.

Tää oli senki takii spesiaalipeli (vierais), koska meil ei oo lähiaikoin (ainakaa miun tietääksee) onnistunu kauheest toi maalinteko, mut nyt uppos montaki -- tosin nii uppos omaa päähäki, et se puolustus vois herätä pikkuhiljaa. Mie totesinki yhes vaihees et tosi kiva, ku meil on vaa yks puolustaja, joka oikeesti teki hommii.. (En erittele enkä kyllä kehtaa väittää suoraa et muut ei ois yrittäny, mut you know..) Ehkä ens pelii sitäki paremmaks.

Lähettiiki iha heti pelin jälkee ajelee takas Lappeenrantaa ja matka suju mukavast, mitä nyt aluks oli hirvee lumisade ja sumuaaaa. Siis jo Lahtee mennes oli kamalan sumusta melkee kokoaja, mut toi lumisade oli kauhee siihe päälle viel, ni en nähny mitää ja Rutski torkku vaa siin autos, ni jou'uin kuumottelee yksin. Myös edellä ajavan raskasajoneuvon pohjast roikku jotai ketjui, mist lens kipinöitä varmaa puolen tunnin ajan, enkä päässy eroo siit. :D

Keli muuttu vähä paremmaks jo enne Kouvolaa ja kaveriki heräili siin, ni ei tarttennu itteksee höpöttää. Joks mie sanoin täs postaukses et tykkää ajamisest tosi kovi? :') Tietty hyväs sääs ja valosal se on kivointa, sekä mieluusti sellasel tiel mis ei oo peltipoliisei, koska meikäl tuppaa toi kaasujalka vähä painamaa..! Manaan nyt täs, mut enpä oo kyl viel saanu sakkoi autol!

Oltii enne 12 Lappeenrannas ja heitin Rutskin kotii enneku kävin viel uuestaa siel meijän entises talos, ku piti siirtää tavaroit postilaatikost sisälle, jotka se ERIKOINEN entinen vuokralaine oli ottanu mukaasa luvatta ja nyt palautti. Hmph..

Oon nyt selaillu ne kuvat läpi, mitä otin, mut ei siel kauheest hyvii ollu. :( Teen kuiteki niist taas postauksen! En lupaa saanko tänä illal julkastuu, mut yritän, koska viikonloppun on tulos jo iha muist aiheist. :)

Lähen nimittäi nyt kattoo penkkari-ajeluja keskustaa ja koitan saaha sieltki jotai kuvamateriaalii! P.S. HYVÄ SUOMI. -Kedu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti