tiistai 25. helmikuuta 2014

Miks jotkut halveksuu tummaihosii, mut kumminki on kesät talvet auringos ja haluis olla tummempii?

Mie en oikeest voi ymmärtää niit ihmisii kellä on toisia vastaan joku ongelma. Tässähä voisin valittaa kaikist maailman ongelmist, mut päätin tällä kertaa perehtyy tänäänKIN koskettaneesee asiaa. En vaa voi käsittää miks pitää keksii tyhjästä joku asia, miksi pitää sit haukkuu tai syrjii toista.

Täl kertaa aihe on selkee (kuten miun pienesti homoseksuaaleja käsittelevä postaus) ja edellee ongelmana varmaa kaikissa maissa. Tääkää ei kuitekaa kosketa itteeni, koska (kuten ootte ehkä huomannu) en oo tummaihonen. :D

Tänää siis kuulin erään herrahenkilön valittavan (ja lainaan suoraan) siitä ku "läski neekerimamma" ei osannu kävellä kaupassa "oikein", joka ilmeisesti häiritsi tätä miestä, koska kyseine rouva käveli lehtihyllyn ohi eikä jätkä saanu salaa kyylättyy auto- ja pornolehtii..? Hän myös totes et "sellaset ihmiset" vois "kävellä pimeytee, ku sinne ne sulautuu". HUOH. Aika lähellä oli etten menny kysyy et onkse iha tosissaa..

Mite jollai oikeest noi olla ongelma sen kanssa et jonkun iho on erivärinen?!

Jos värisokee ihmine kattoo vaaleita ja tummaihosii, ni se näkee kaikki harmaina. Oli se sit vaaleenharmaa tai tummanharmaa, ni harmaa se on kumminki. En kyllä vanno ettei värisokeeta rasistia ole..

Miks sit normaalisti näkeville ihmisille on ongelma, jos joku on tummanruskee eikä vaaleenruskee? Toki onha niitä muunki sävysii ihmisii, mut mie koitan nyt tällee yksinkertasesti esittää pointtiani.

Miulle on iha sama onks ihmine ruskee, keltane, pinkki tai musta. Samapa tuo vaikka olis läpinäkyvä.

Tottakai jos ulkomailta on tullu joku erivärine ihmine, ni siin syrjimises voi olla syynä kulttuuriset asiat, mut useet niistäki on ennakkoluuloja ja ei tosiaa johdu ihonväristä vaa kyseisen maan (missä nyt sattuu olee eri värisii ihmisii) kulttuurist. En kyl sano et kulttuurierojen takii sais myöskää syrjii, mut ne voi "häiritä" tai tulla shokkina eikä sen takii välttämät "osaa käyttäytyy" toises maas oikein.

Miun hyvil ystävil on 2 tummaihost siskoo ja he on kyllä iha normaaleja ihmisiä. Enpä ees sillo ajatellu asiaa, ku menin eka kertaa heijän kotii että "NEEKEREITÄ" tai mitää muutakaa. Oli vaa kivaa tavata heijän isosiskot ja muuki perhe. Heijät on siis adoptoitu ihan pienenä ulkomailta.

Heijän perhe on kertonu hauskan tositarinan aiheesta:

Vanhin sisko ku oli ala-asteel, ni meni monta vuotta enneku yks hänen luokkalaine tajus et hyö ovat erivärisii. Hyö istuivat tunnilla ja käet oli pulpetilla vierekkäi. Se toine lapsi sit tokas yhtäkkii: "Hei, siehä oot erivärine!" Monta vuotta oli leikitty yhessä samalla tavalla ku muutki eikä asia siis muuttunu tän valaistumisen hetken jälkee. :)

Miksei vois olla aina lapsi? Miekää en lapsena oikeesti ees huomannu, jos joku oli erivärine. Piirsin kyllä aina erivärisii ihmisii, mut en ite ainakaa muista eritelleeni tai huomioinu mitekää hirveesti. Miks aikuisena ajattelee heti että "tuo on erivärinen" vaikka ei ois mitää sitä vastaa?

Toki jotkut lapsetki on kasvatettu rasistisiks, et pienest pitäen vanhemmat on jauhanu mite tummaihoset on outoja tai vaarallisia tjsp. Se on ainaki iha perseest. Miun mielest ei muutekaa pitäis syöttää tollasii ylimääräsii ajatuksii kellekkää.

Siis kyllähä sen huomaa, jos joku on monta astetta tummempi, mut miks sitä pitää ajatella sen enempää? Johtuuks tää oikeest siit, ku asiast on tehty nii iso juttu nykymaailmas, ni siihe kiinnittää enemmä huomioo?
Ihmiset joskus luulee et mie oon rasistine, ku saatan heittää läppää esim. tummaihosist ja sekotan (vahingossa ja) tahallee aasialaisii (Kiina, Japani, Korea..), joskus kiusatakseni ystävää, joka tykkää kovi aasialaisist. :D En siis kuitekaa oo ja koitan olla avoin kaikille kulttuureille ja ihmisille.

Enkä mie nyt oikeesti mee kellekkää erilaiselle ihmiselle sanomaa tollasta vaa tottakai tilanteen ja ihmisen mukaa vähä kattoo mitä voi heittää ja pyytää sitte anteeks, jos se ei pitäny sitä hauskana tai asiallisena. Jotkut tummaihosetki oikeesti nauraa "neekeri"-läpälle!

Laitan tähäki, kuten laitoin siihe homoseksuaaleja käsittelevää postaukseeki, että jos joku rasisti haluu tulla kommentoimaa ja kertomaa kantansa, ni mielellää luen sellasta. Sais vähä enemmä käsitystä siitäki asiast. En tuomitse sen enempää, ku mitä tässä nyt ihmettelen rasisteja. Kritiikki on ain tervetullutta vaik jonkun mielest mielipideasioista ei voi kiistellä.

(Kuvat googlesta.)
-Kedu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti