lauantai 20. toukokuuta 2017

Hollanti part 1

Eli kyseessä on International Innovation Week Hollannissa, LAMKin (ja monen muun korkeakoulun muualta maailmalta) intensiiviviikko, jossa tehään innovaatiotyötä hollantilaiselle yritykselle (KLM Airlines). Lisätietoja löytyy luonnollisesti netistä, mut eiköhä näissä blogikirjotuksissaki selviä pikkuhiljaa juttuja, jos kiinnostaa!

Matka Hollantii sunnuntaina alko melko luonnollisesti:
Lahti -> Helsinki -> Tikkurila -> Helsinki-Vantaa lentokenttä -> Amsterdam

Jne. Jne. Blaablaa.

Junamatka suju aivan tavallisesti, aamun ekalla lähijunalla liikkeelle (en tiiä mikä neronleimaus, koska olin iha liian ajoissa) ja siitä sitte eteepäi.

 Check in:issä kivat tädit ehotti miulle, et miun matkalaukun vois laittaa ruumaa (syystä x?) ja ilmasiks, joten sanoin et jos miun läppärille ei tapahu mitää, ni käy! (Se on ehkä vielä.) Turvatarkastus suju kerraki mutkitta, basically kävelin vaa läpi. Lensin Transavialla, mut se kone tais kuiteki olla Norwegianin.

 Ja koskaa ei voi olla liikaa lentokone-pilvi-maisemakuvia, ni tässä vielä yks Hollannin yltä (I think..). Ainaki näkyy jokia, joten olettaisin asian olevan näin!

Asemalla meitä vastassa oli pari hollantilaista opiskelijaa, plus samoihi aikoihi tuli Italia (Rooma) ja toiset britit (Durham). Amsterdamista junalla Utrechtii ja mein hostellille. Meil on 8 hengen huone, missä on 4 suomalaista, 1 turkkilaine ja 2 brittiä (Manchester). Sain alapunkan!

 Ekana iltana oli omakustaine päivälline/illalline, joten käytii jossai burgermestassa. Tiskillä oli kiva huomata "no cash" -kyltti, mut onneks toine suomalaine makso miun ruuan kortilla. Miulla on siis vaa käteistä mukana. :D Join kivennäisvettä ja söin kana-avocadoburgerin, mis oli kaikkee sipulisettiä yms.

 Tietenki matkan varrella piti käyä ostamassa halpaa alkoholia (noi teki yhteensä 8 jotaki) ja katteltii vähä maisemia. Tääl on niiii kivan näköstä ja tasasta! Täällä vois viettää pitemmänki aikaa vaa hengaillen, ku nyt rampataa paikast toisee, koululle ja ei oo hirveest aikaa nukkuakkaa, jos haluu yhtää sosialisoija (ja miehä haluun).
 

Maanantaiaamuna meijät tultii saattamaa juna-asemalle, oikeelle laiturille ja junaa + sieltä koululle. Mein hostellilta saa kävellä ekaks kilsan asemalle, sit siel aseman sisällä tyylii kilsan ja sit viel s-Hertogenboschin asemalta kilsan. Täällä saa kyllä tallata muutenki iha reilusti. Myös jos hollantilaine sanoo et "se on iha täs lähellä" nii se ei oo. :D Meijän korkeakoulu on nimeltää Avans.

Hollantilaine arkkitehtuuri on kyl tosi mielenkiintosta ja tääl on jokia ja suihkulähteitä kaikkialla. Päivällisellä käytii espanjalaisessa ravintolassa syömässä (Avanssin piikkii) kalaa, vähä vihreitä ja jotai perunamunakassysteemii.

 Osa suuntas hollantilaisee "kahvilaa" käväsee ja sit käytii supermarketissa ostamassa pari juomaa. Sieltä siirryttii yhen opiskelijan opiskelijakämpille, joka oli niiiin mahtava paikka. :D Todellaki asuisin tollasessa kommuunissa. Loppujen lopuks muut ulkomaalaset oli lähteny ja ite en jaksanu juosta enää viimesee junaa (enkä ois omal tuuril kerenny), ni jäin yöks sinne. Siin oli kiva ilmottaa sit muille etten oo tulos hostellille yöks, ku en tunne täält ketää. Mut kaikki hyvin loppu hyvin!

Jatketaan seuraavan osan parissa!

-Kedu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti